IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията при безработица в САЩ нараснаха до петседмичен връх

Третото поред нарастване в броя на заявленията при безработицата идва след разочароващите данни от миналата седмица за новите работни места

20:00 | 13.06.19 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на заявленията при безработица в САЩ неочаквано нарасна, достигайки петседмичен връх, като по този начин се засилват сигналите за потенциално охлаждане на пазара на труда, съобщaва Bloomberg.

Заявленията при безработица се увеличиха до 222 хил. през седмицата, приключила на 8 юни.

Четириседмичната плъзгаща се средна стойност, считана за по-точна мярка за пазара на труда заради намаляването на волатилността от седмица до седмица, достигна 217,75 хил. Икономистите, анкетирани от Bloomberg, очакваха заявленията при безработица да бъдат 215 хил.

Равнището на безработица сред хората, които имат право на обезщетения, е 1,2%.

Третото поред нарастване в броя на заявленията при безработицата идва, след като през миналата седмица бяха отчетени новооткритите работни места, които се разминаха с всички прогнози. Въпреки че заявленията при безработица остават близо до исторически ниски нива, признаците за по-широка икономическа слабост започват да се проявяват при различни индикатори от производството до продажбите на дребно.

Новите работни места в частния сектор се увеличиха с 27 хил., след като данните за април бяха ревизирани в посока надолу до 271 хил. За сравнение, средната оценка от проучването на Bloomberg сочеше 185 хил. работни места.

Картината може да се влоши дори още през следващите месеци заради засилващото се напрежение между САЩ и някои от най-големите му търговски партньори.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 4 години
Всички са наясно, че Доган е един обикновен крррадец. Не е уместно да ни го даваш за пример.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 4 години
Това ми напомня на отговора на руски генерал преди няколко години, колко изтребителя ПАК ФА(Су-57) имат. Отговора беше 7-8. Журналиста пита как така седем и половина, а генерала отговори че единият е изгорял наполовина и затова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
Ivel
преди 4 години
Това е известен факт, но покупката на F за България е изкупуване на грехове на олигарсите пред USA, в никъкъв случай не е е разумана инвестиция. И което е по-лошо ще стане на максималната цена, греховете са много големи. В тази линя на разговора Ер Доган даже ми стана симпатичен напоследък, държи се като истински мъж и не им цепи басма на краварите. Такова поведение обаче можем само да мечтаем от наште сервилни тикви и шкембета. Дали все пак някога този факт ще бъде изучаван като пример за предателсто към собственния си народ, надявам се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
За минусите:"...Руският СУ-57, в момента, развива максимална скорост от 2,18 Маха. Не се откриват повреди по времето на полетите му....."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
ABBA
преди 4 години
То и Ф-35 плаче за помощи за безработица:"Американското издание Defense News твърди, че изтребителите F-35, които са на въоръжение в американските ВМС и морската пехота, могат да летят на свръхзвукова скорост само при къси разстояния. В противен случай F-35 може да получи повреждания.Проблемите с този изтребител са забелязани още през 2011 г. Тогава американският изтребител F-35B след полет на скорост 1,3-1,4 Маха получил повреди, по-точно на стелт-покритието. А F-35C, след полет със свръхзвукова скорост получил структурни повреди.В крайна сметка Пентагонът постави ограничения за полетите на F-35B и F-35C за скорост над 1,2 Маха."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още