Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Заявленията при безработица в САЩ нараснаха до петседмичен връх

Третото поред нарастване в броя на заявленията при безработицата идва след разочароващите данни от миналата седмица за новите работни места

Заявленията при безработица в САЩ нараснаха до петседмичен връх

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на заявленията при безработица в САЩ неочаквано нарасна, достигайки петседмичен връх, като по този начин се засилват сигналите за потенциално охлаждане на пазара на труда, съобщaва Bloomberg.

Още по темата
Заявленията при безработица се увеличиха до 222 хил. през седмицата, приключила на 8 юни.

Четириседмичната плъзгаща се средна стойност, считана за по-точна мярка за пазара на труда заради намаляването на волатилността от седмица до седмица, достигна 217,75 хил. Икономистите, анкетирани от Bloomberg, очакваха заявленията при безработица да бъдат 215 хил.

Равнището на безработица сред хората, които имат право на обезщетения, е 1,2%.

Третото поред нарастване в броя на заявленията при безработицата идва, след като през миналата седмица бяха отчетени новооткритите работни места, които се разминаха с всички прогнози. Въпреки че заявленията при безработица остават близо до исторически ниски нива, признаците за по-широка икономическа слабост започват да се проявяват при различни индикатори от производството до продажбите на дребно.

Новите работни места в частния сектор се увеличиха с 27 хил., след като данните за април бяха ревизирани в посока надолу до 271 хил. За сравнение, средната оценка от проучването на Bloomberg сочеше 185 хил. работни места.

Картината може да се влоши дори още през следващите месеци заради засилващото се напрежение между САЩ и някои от най-големите му търговски партньори.

 

 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (7)

3
 
1
 
7
ivailojelyazkov до: ABBA
преди 1 месец
Русия ще бъде ВЕЛИКА, само когато цъфнат налъмите на Путин.
2
 
2
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всички са наясно, че Доган е един обикновен крррадец. Не е уместно да ни го даваш за пример.
2
 
2
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това ми напомня на отговора на руски генерал преди няколко години, колко изтребителя ПАК ФА(Су-57) имат. Отговора беше 7-8. Журналиста пита как така седем и половина, а генерала отговори че единият е изгорял наполовина и затова.
3
 
3
 
4
ABBA до: Ivel
преди 1 месец
5
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това е известен факт, но покупката на F за България е изкупуване на грехове на олигарсите пред USA, в никъкъв случай не е е разумана инвестиция. И което е по-лошо ще стане на максималната цена, греховете са много големи. В тази линя на разговора Ер Доган даже ми стана симпатичен напоследък, държи се като истински мъж и не им цепи басма на краварите. Такова поведение обаче можем само да мечтаем от наште сервилни тикви и шкембета. Дали все пак някога този факт ще бъде изучаван като пример за предателсто към собственния си народ, надявам се.

Още от Новини
Какво да очакват пазарите през новата седмица?