IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията за помощи при безработица в САЩ се понижиха до ново дъно

Спадът в заявленията за обезщетения при безработица е последният знак, че пазарът на труда се връща към предпандемични нива

17:16 | 29.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Заявленията за държавна подкрепа при безработица в САЩ се понижиха до ново дъно от началото на пандемията, тъй като все повече американци се ваксинират и се връщат на работа, съобщава Bloomberg.

Подадените за първи път заявления за помощи при безработица по редовни държавни програми са намалели с 13 хил. до 553 хил. през седмицата, приключила на 24 април, показват данните на Министерството на труда.

безработица безработица

Средната оценка в проучване на икономисти от Bloomberg беше за 540 хиляди подадени заявления. Общото равнище за предходната седмица беше ревизирано до 566 хиляди.

Тексас, Уисконсин и Джорджия са щатите, отчитащи най-голям спад в подадените за първи път молби миналата седмица, докато Вирджиния отчете увеличение с над 29 хиляди молби.

Спадът в заявленията за обезщетения при безработица е последният знак, че пазарът на труда се връща към предпандемични нива.Тъй като през следващите месеци все повече предприятия започват работа отново, очакванията са наемането на служители да продължи да се ускорява.

Общият обем на заявленията за текущи държавни обезщетения нараства за първи път тази година, като се повишава до 3,66 милиона за седмицата, приключила на 17 април. Самоосигуряващите се лица са подали 121 749 заявления миналата седмица, най-малко от въвеждането на програмата миналата година.

Данните за икономиката показаха, че ръстът на брутния вътрешен продукт в САЩ се е ускорил до 6,4% на годишна база през първото тримесечие след увеличение от 4,3% през предходните три месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още