Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Започна ли корекцията на капиталовите пазари?

Доларът ще отслабва, намалява търсенето му като актив убежище, посочи Драгомир Великов в предаването Insider на Бисер Варчев

Започна ли корекцията на капиталовите пазари?

Снимка: Архив Ройтерс

Позицията ни за долара е за отслабване, търсенето му като актив убежище отслабва. Това коментира Драгомир Великов, главен инвестиционен мениджър на УД „Компас Инвест“, в предаването Insider на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

”След толкова голямо и бързо възстановяване с близо 45% от формираното краткосрочно дъно през март е нормално е да видим някаква корекция на капиталовите пазари, която да позволи да консолидира и поеме към нов възходящ тренд. В момента бичите настроения на пазара се борят с мечките“, посочи той.

Според Драгомир Великов един от вариантите е да се изчака, но по думите му по-добре е да се предвиди бюджет, който да бъде разпределен – колко да бъдат за рискови инвестиции, колко да бъдат в ликвидни инвестиции и т.н.

„Няма универсална рецепта, но е важно да мислим за инвестициите в дългосрочен план. Видяхме едни от най-бързите ръстове и съответно един от най-бързите спадове в историята в последните месеци на капиталовите пазари“, обясни още главният инвестиционен мениджър на УД „Компас Инвест“.

Великов подчерта, че кешът в момента е много важен, за да може при втори момент на спад, да се влезе на подходящи позиции.

Какво се случва на пазарите, време ли е за влизане на дългосрочна позиция? Време ли е за покупки в средносрочен план? Как да се инвестира разумно, съветва експертът. 

В рамките на предаването водещият Бисер Варчев представи различни трейдинг тънкости и техники, за които ще разберете, ако гледате целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Предаването има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Всички издания на предаването Insder вижте тук.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕЦБ ускорява закупуването на облигации по PEPP