IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заседания на три водещи централни банки ще движат пазарите тази седмица

Предстоят срещи на регулаторите в Япония, САЩ и Великобритания

09:59 | 30.01.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тази седмица без съмнение ще протече под влиянието на централните банки. Заседават регулаторите в Япония, САЩ и Великобритания. Наред с това се очакват новите макроикономически прогнози на Европейската комисия, както и редица данни и изказвания.

В понеделник, 30 януари, ще има предварителни данни за инфлацията в Германия

Испанските власти ще публикуват доклад за ръста на икономиката през последното тримесечие на миналата година.

В САЩ ще има данни за личното потребление, както и за продажбите на планирани жилища.

Във вторник, 31 януари, се очаква изявление на Японската централна банка за паричната политика. Освен това регулаторът трябва да публикува подновени прогнози за икономическия ръст и инфлацията. След това управителят Харухико Курода ще има пресконференция.

В Германия властите ще публикуват данни за продажбите на дребно, както и за безработицата.

Управителят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги ще има изказване в рамките на съвместна конференция заедно с Европейската комисия.

В Испания ще има данни за инфлацията. 

Евростат ще публикува предварителни данни за ръста на потребителските цени в еврозоната, за безработицата, както и за БВП във валутния съюз през последното тримесечие на 2016 г.

В сряда, 1 февруари, ще има данни за бизнес активността в промишлеността и в услугите в Китай. Докладът е на властите.

Във Великобритания също излиза доклад за бизнес активността в сферата на производството, изготвен от частната компания Markit.

Европейската комисия ще публикува макроикономическите си прогнози.

Частната компания ADP публикува редовния си месечен доклад за ръста на заетостта в частния сектор в САЩ.

В 21:00 часа българско време (14:00 часа местно време във Вашингтон) Федералният резерв на САЩ публикува изявление след двудневното си заседание за паричната политика. Не се очакват промени в лихвените проценти.

В четвъртък, 2 февруари, ще има данни за безработицата в Испания.

Във Великобритания Markit публикува индекса си за бизнес активността в сферата на строителството.

Заседава Английската централна банка, която освен че ще вземе решение за паричната политика, ще публикува и подновените си макроикономически прогнози. Гуверньорът Марк Карни ще даде пресконференция.

Управителят на ЕЦБ Марио Драги ще има реч в Словения по повод 10 години от присъединяването на страната към еврозоната.

В САЩ излизат редовните седмични данни за подадените заявки за помощи при безработица. Освен това ще има и доклад за производителността на труда.

В петък, 3 февруари, китайското икономическо списание „Цайсин“ (Caixin) публикува проучването си за бизнес активността в сферата на промишлеността.

Markit ще обяви изменението в индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сферата на услугите във Великобритания.

Министерството на труда в САЩ ще обяви ръста на заетостта извън земеделския сектор през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Все още Централните банки (ЦБ) не зачитат наличие на неправилно управление на паричната система, което е водещият причинител за актуални злини.Наличната държавна грешка подсигурява вреди за всички, включително за ЦБ. Сега ЦБ е със съдба на жертва и подсигуряван провал, защото ЦБ колкото по-добре работи да подпомага икономическия растеж, толкова по-силен потенциал за множество стопански кризи възниква и злините са повече.Мнозина очакват ЦБ да е спасител от съвременни щети. Те са със заблуда. ЦБ не може да предотврати актуални загуби, защото няма необходимата компетентност.Същественото за спасение от актуални злини е какво (неправилно или правилно) управление на паричната система се прилага.При запазено неправилно управление на паричната система злините се уголемяват.За устойчив обществен просперитет е необходимо правилно управление на паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още