IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

19% от европейците имат свързани с интернет аксесоари и уреди

Виртуалните асистенти и възможността за управление на енергийни системи онлайн са най-предпочитаните опции

22:09 | 25.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

През 2020 година 19% от европейците на възраст между 16 и 74 години имат смарт часовник, фитнес гривна, тракери или други свързани с интернет аксесоари, съобщава Евростат. През миналата година хората станаха "онлайн". Уредите ни, различни асистенти и енергийни решения, също използват мрежата, за да подобрят начина ни животи намалят потреблението на електроенергия, а съответно - и разходите, отбелязва статистическата агенция.

Свързаните с интернет аксесоари са най-популярни в Чехия (35% от хората на възраст между 16 и 74 години), Финландия (33%) и Естония (31%). На обратния полюс са Гърция (7%), Румъния (8%) и Кипър (9%). Малко след това се нарежда и България, където 10% от хората на възраст между 16 и 74 години имат устройство, синхронизирано с интернет.

Младите европейци са сред най-активните ползватели на приложения и уреди, свързани с интернет - 28% във възрастовата група 16-24 години. За сравнение същото се отнася до 5% от хората във възрастовата група от 65 до 74 години.

eurostat eurostat

Източник: Евростат

Виртуалните асистенти са едни от най-популярните приложения и се ползват от 11% от хората на възраст между 16 и 74 години., показват още данните на Евростат. 10% от европейците пък използват онлайн приложения управление на енергийни системи - за ключване на термостати, осветление и измервателни уреди.

5% от европейците притежават различни устройства за мониториране на жизнени показатели - за следене на кръвно налягане, тегло и т.н, които са свързани с интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още