Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

2018 г. е годината, в която IoT започва да се комерсиализира, посочи експерт

20% от компаниите в света вече имат проекти в Интернет на нещата, информира д-р Павлин Добрев, R&D мениджър в Bosch Software Innovations

гледано: 2201   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

2018 г. е годината, в която Интернет на нещата (IoT) започва да се комерсиализира. Всяка пета компания в света има някакъв проект в тази област.

Това каза д-р Павлин Добрев, R&D мениджър в Bosch Software Innovations, лектор на конференцията Global Tech Summit, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Около 70% от компаниите смятат да развиват проекти в областта на цифровата трансформация”, посочи специалистът, като уточни, че бизнесът днес не се състои само в продажбата на услуги или стоки на клиента, а голяма част от него е виртуална.

Той коментира, че често при липса на магазини се получава много по-добър търговски обмен през виртуалното усещане за бизнеса.

“Изкуственият интелект наистина вече навлиза навсякъде в ежедневието ни. В момента държим телефони, които са по-мощни от супер компютрите преди няколко години. И технологии, като добавена реалност, разпознаване на образи, снимки с перфектно качество, навлизат "във всеки джоб", напомни д-р Добрев и поясни, че на първо място сред представените технологии на Global Tech Summit са технологиите в областта на изкуствения интелект.

“Друга нова много интересна технология е т.нар. блокчейн. Тук не реферирам цифровите валути, а по-скоро технологията, която дава възможност за договори, от които не може да се избяга. По този начин могат да се изпълнят определени сценарии в областта на автомобилната промишленост – например километражът да се направи така, че изобщо да не може да бъде манипулиран", даде пример за практичното приложение на IoT експертът.

Още по темите от конференцията вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
SoftBank планира да пусне на пазара в Япония ресторантьорски робот