IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2018 г. изглежда като годината на Джак Дорси

И двете компании, които той управлява - Square и Twitter, се представят изключително добре на борсата

22:14 | 21.06.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

2018 г. изглежда ще е на страната на Джак Дорси.

Square и Twitter, на които Дорси е главен изпълнителен директор, са напът да запишат 100% ръст на пазарната си стойност през тази година. В момента общата стойност на двете компании е над 62 млрд. долара, надминавайки тази на Tesla, пише Bloomberg.

В миналото инвеститорите изразяваха скептицизма си към способността на Дорси да управлява и двете компании едновременно. Изглежда обаче, че някои акционери са загърбили тези опасения.

Книжата на Square повишиха стойността си с 4,6% до 68,97 долара в сряда, а тези на Twitter – с над 4 на сто до 46,92 долара. Акциите са сред четирите най-добре представящи се тази година в Russell 1000 Index, който е нараснал с 4%.

Акционерите на Square са доволни от скорошното решение на фирмата да придобие създателя на уебсайтове Weebly за 365 млн. долара, както и насочването ѝ към купуването и продаването на биткойни. Акциите достигнаха исторически връх в понеделник, след като фирмата получи лиценз за търговия с биткойни в Ню Йорк, а в сряда се отправи към нов рекорд.

Инвеститорите също така са оптимисти за преструктурирането на бизнеса на Twitter. Усилията на компанията да добави повече видео на живо и персонализирано съдържание изглежда започват да се отплащат, насърчавайки приходите и печалбата чрез привличането на потребители и рекламодатели. Дорси позиционира платформата като място за откриване „какво се случва в момента“, опитвайки се да използва изкуствен интелект, за да подрежда съдържанието на база на интересите на отделните потребители.

Анализаторите, които следят и двете компании, изразяват нарастващия си ентусиазъм през последните месеци. Райна Кумар от Evercore ISI повиши целта за цената на акциите на Square до 73 долара, само два дни след като KeyBanc обяви, че очаква книжата да достигнат цена от 70 долара. Миналата седмица акциите на Twitter поскъпнаха, след като Дъг Анмът от JPMorgan обяви, че според него те ще достигнат цена от 50 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 5 години
хммм ... едната фирма прави по 270-280млн. оборот на тримесечие с печалба около 40млн. а другата по 650-670млн. на тримесечие и за първи път в историята си излиза на печалба от 91млн. :))) пък струват според цената на акциите 62000млн. има нещо гнило в дания ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още