IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

800 служители на SK Hynix са под карантина заради коронавируса

Стажант на компанията е имал досег със заразен човек

15:15 | 20.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският производител на чипове SK Hynix обяви днес, че 800 от неговите служители са се поставили под карантина като мярка за предотвратяване на коронавируса, но производството в Инчон не е засегнато, предава Ройтерс.

Карантината е наложена, след като един от стажантите е имал близък контакт с пациент с коронавирус в югоизточния град Тегу – епицентърът на южнокорейската епидемия.

Увеличаването на броя на потвърдените случаи тази седмица, свързани с местна църква в Тегу, предизвика по-големи опасения за възможностите за разпространение на вируса.

Сред 800-те души под карантина са 280 стажанти, които все още не са започнали работа по продуктовата линия, както и част от общо 18-те хил. души работна сила на компанията в Инчон, твърди говорителка на SK Hynix.

Компанията, която е вторият по големина производител на чипове за памет в света и сред чиито клиенти попадат Apple и Huawei, твърди, че друг стажант също е имал симптоми на пневмония, но тестът му за вируса е бил негативен. Предстои да му бъде направен втори тест.

SK Hynix е затворила центъра си за обучения и болница в Инчон, който се намира югоизточно от Сеул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още