IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А1 пусна първия 5G план у нас

А1 Unlimited вече предлага неограничени мегабайти на максимална скорост и в 5G

09:55 | 12.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
А1 пусна първия 5G план у нас

Седмица след като А1 спечели търга, организиран от Комисията за регулиране на съобщенията за разпределение на радиочестотния спектър 3,6GHz, телекомът вече предлага първия 5G тарифен план в страната. Достъпът до 5G ще бъде част от най-новия мобилен план А1 Unlimited. Той беше представен по-рано този месец и включва безкрайни минути, неограничени мегабайти без лимит на максималната скорост и неограничени SMS и MMS – в България и в роуминг в ЕС. От днес A1 Unlimited вече предлага и безкрайни мегабайти на максимална скорост и в 5G мрежа в страната и ЕС.

От днес А1 предлага и 5G роуминг в Европа и САЩ, с което се нарежда между малкото оператори в света, които предлагат услугата. Достъпът до 5G роуминг не води до промяна в цената на плана. По този начин абонатите ще могат да се възползват от неограничени мегабайти при скорости, достигащи над 1 000 Mbps в районите, където има покритие на мрежите от пето поколение.

Условията, при които се предлага А1 Unlimited, остават все така атрактивни. Той ще бъде наличен за клиентите, които сключат двугодишен договор на края на април на промоционална цена от 34,99 лева на месец. Тя лесно може да бъде намалена с още два лева на месец, ако абонатите заплащат месечната си фактура онлайн през Моят А1. A1 Unlimited предлага пълна свобода на абонатите при общуване, работа и забавление в движение. Освен неограничените минути и мегабайти без лимит на скоростта, тарифата включва 200 международни минути към ЕС и пълен набор от дигитални услуги като Xplore TV GO Mini, A1 Wallet, А1 Net Protect и др.

Освен неограничен трафик без лимит на скоростта вече и в 5G, клиентите на А1 могат да персонализират своя 5G план с допълнителни услуги по свой избор. Използвайки приложението Моят А1 или неговата уеб версия на А1.bg, всеки потребител може да включи до 4 безплатни услуги - сред тях са мобилна телевизия Xplore TV GО с каналите MAX Sport, спортните канали Diema Xtra, музикалната стрийминг платформа Deezer, филмови класики и нови блокбъстъри в HGO GO и др.

Избраните четири позиции за безплатни услуги могат да бъдат променяни веднъж месечно, което дава на клиента безпрецедентен контрол върху собствения му тарифен план. Възможно е да бъдат активирани едновременно и повече от четири услуги, но в този случай абонатът на А1 Unlimited ще заплаща стандартната цена за тези, които са останали извън една от позициите.

Мрежата на А1 все още е единствената, която предлага истинско 5G преживяне, благодарение на 5G честоти, специално оборудване и високи скорости, които няма да бъдат ограничавани за абонатите на А1 Unlimited. 5G мрежата покрива населението на открито на над 75 града и курорта, което компанията планира да продължи да разширява, чрез своята инвестиционна програма, която за миналата и тази година възлиза на стойност почти 40 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още