IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ABB повиши годишната си прогноза

По думите на швейцарската инженерна компания клиентите започват отново да трупат запаси

11:12 | 15.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Швейцарската инженерна компания ABB повиши прогнозата за годишните си приходи, посочвайки, че очаква те да нараснат с около 5% или повече на годишна база, позовавайки се на силното търсене, особено в края на март, предава Ройтерс.

Производителят на индустриални роботи и двигатели обяви предварителни данни, според които приходите му за първото тримесечие са се увеличили с 11 на сто до 6,90 млрд. долара спрямо 6,22 млрд. долара година по-рано. Това се е случило, след като клиентите възстановяват запасите си, а клиентите от сектора на суровините отново инвестират в оборудване.

Инженерната фирма отчете и 1% повишение на поръчките си за първото тримесечие до 7,75 млрд. долара, докато маржът на оперативната ѝ печалба (EBITA) е скочил до 13,5% спрямо 10,2% година по-рано.

„Тримесечното търсене вероятно ще бъде подкрепено от дейности по трупане на запаси от клиентите, свързани както с ограничените наличности на компоненти, така и с нарастващите цени на суровините в индустрията“, обяви ABB.

Компанията твърди, че очаква възстановяване на преработващата промишленост, която включва петрол и газ, през втората половина на тази година. ABB трябва да отчете пълните си финансови резултати за първото си тримесечие на 27 април.

През първото тримесечие компанията представи две нови попълнения към портфолиото си от роботи. Тогава тя заяви, че очаква те да отговорят на все по-голямото търсене на автоматизация в производството след излизането от кризата с коронавируса. ABB сигнализира, че все повече фирми от логистиката, производството на храни и напитки, електрониката и фармацевтичния сектор имплементират роботи в дейностите си. Ето защо компанията очаква те да увеличат своите разходи след отшумяването на здравната криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още