IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Accenture ще открие 15 хил. работни места в САЩ

Компанията планира да инвестира 1,4 млрд. долара в обучения и нови центрове за иновации

21:13 | 17.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за услуги в сферата на информационните технологии Accenture заяви, че ще създаде 15 хил. работни места в САЩ. Всичко това се случва в момент, в който фирмите от бранша отправят поглед към протекционистката американска политика за визите, водена от президента Доналд Тръмп, предава Ройтерс.

Компанията е със седалище в Дъблин, Ирландия, но по-голямата част от нейните 380 хил. служители работят в Индия.

Компаниите за IT услуги са под светлината на прожекторите, откакто Доналд Тръмп заяви, че неговата администрация ще се фокусира върху създаването на повече работни места за американските работници, които са засегнати от аутсорсинга на работни места в чужбина.

Големите фирми от бранша, особено тези, базирани в Индия, използва H-1B визи, за да насочват инженери към САЩ, които имат задачата да обслужват клиенти, но някои опоненти твърдят, че се злоупотребява с програмата и се вреди на американските работни места.

Днес Accenture заяви, че ще инвестира 1,4 млрд. долара, за да обучи служители и ще отвори 10 центъра за иновации в американски градове.

Новите работни места ще увеличат работната сила на компанията в САЩ с 30% до над 65 хил. служители до края на 2020 г., обяви компанията.

Американският бизнес донесе 46% от годишните приходи на фирмата за фискалната година, която завърши на 31 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още