IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Activision Blizzard: Ще сътрудничим на разследванията

Компанията е готова да съдейства на властите, които проверяват сигнали за търговия с вътрешна информация

10:05 | 18.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Ciaglo/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Ciaglo/Bloomberg

Activision Blizzard сътрудничи на федералното разследване на търговия с вътрешна информация от страна на приятели на нейния главен изпълнителен директор скоро след като компанията обяви, че е придобита от Microsoft. Новините за сътрудничеството станаха ясни от документи, подадени до регулаторите, предава Ройтерс.

Гейминг гигантът е получил запитвания за информация от Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ, както и от Министерството на правосъдието, посочва разработчикът на Call of Duty.

Запитванията „изглежда са свързани със съответните разследвания за търговия с ценни книжа от трети страни, включително от човек, известен на главния изпълнителен директор на Activision, още преди обявяването на предложената сделка“, допълва компанията.

През януари Microsoft обяви, че ще придобие Activision за 95 долара на акция, или общо 68,7 млрд. долара, в рамките на най-голямата сделка в историята на индустрията за видео игри.

Компанията не посочва имената на замесените, нито посочва дали искането на Министерството на правосъдието е било насочено към някой служител.

В документите не се посочва кога са получени запитванията за предоставяне на данни.

Медийните магнати Бари Дилър и Дейвид Гефен, както и инвеститорът Александър фон Фюрстенберг, са придобили опции за акции, след като Фон Фюрстенберг се е срещнал с изпълнителния директор на Activision Боби Котик и дни преди да разкрие продажбата на Microsoft, писа през март Wall Street Journal.

„Activision Blizzard е информирала властите, че възнамерява напълно да сътрудничи на тези разследвания“, посочва компанията.

Дилър коментира пред Ройтерс миналия месец, че никой от тримата не е знаел за потенциалното придобиване и е действал според убежденията си, че Activision е оценена по-ниско от реалното и има потенциал да стане частна или да бъде придобита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още