IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb планира борсов дебют догодина

Компанията е постигнала приходи от 1 млрд. долара през второто тримесечие

19:06 | 19.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гигантът в краткосрочното отдаване на жилища под наем Airbnb съобщи, че планира листване на борсата през 2020 г., което би било един от най-големите дебюти догодина, съобщава Ройтерс.

В кратко съобщение, публикувано на сайта й в четвъртък, Airbnb не разкрива никакви подробности как планира да листне акциите си, но очакванията са това да стане чрез директно листване.

В сряда компанията съобщи, че е постигнала приходи от над 1 млрд. долара през второто тримесечие на 2019 г. Ройтерс информира през юни, че Airbnb обмисля директно листване.

Тази година беше белязана от няколко големи IPO-та, включително на Uber и Lyft, но компаниите се представят незадоволително след листването си на фона на скептицизма на инвеститорите заради липсата на конкретен план за постигане на рентабилност.

Собственикът на WeWork, The We Company, отложи първичното публично предлагане на компанията, което се очакваше този месец след вяла реакция от страна на инвеститорите.

Airbnb не съобщава дали е постигнала печалба през второто тримесечие на 2019 г., но преди време информира, че печалбата й преди лихви, данъци и амотритация е била положителна за 2017 и 2018 г.

Вялият борсов дебют през последно време на стартъп компании със значително финансиране накара експерти да отбележат, че търпението на инвеститорите към силно недоходоносните интернет компании може би се изчерпва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още