IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb повиши ценовия диапазон за IPO-то си

Това е пореден сигнал за добрия финал на годината по отношение на листванията

14:13 | 07.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Airbnb планира да увеличи ценовия диапазон за първичното си публично предлагане. Това е поредният сигнал, че горещият пазар на IPO-та завършва добре годината, пише Wall Street Journal.

Новият диапазон на Airbnb е 56 до 60 долара за акция, докато предходният беше за 44 до 50 долара, твърдят източници, запознати с въпроса. Новият диапазон ще даде на компанията за краткосрочно отдаване на имоти под наем оценка от близо 42 млрд. долара като се включат постъпленията от предлагането.

Компанията за доставка на храни DoorDash се очаква да направи борсов дебют тази сряда – ден преди Airbnb. Тя планира да предложи акции в горната част на диапазона от 90 до 95 долара за акция или над нея. Диапазонът вече беше повишен, след като по-рано беше от 75 до 85 долара, коментират източници, запознати с въпроса. Това ще даде на компанията от Сан Франциско оценка от близо 36 млрд. долара или повече.

Всичко това, взето заедно, подсказва, че IPO пазарът, който вече постигна рекорди по отношение на средствата, набрани в САЩ, вече се насочва към един добър завършек на календарната година. Пазарът е подкрепен от скока на цените на акциите, включително на онези, които наскоро направиха борсовите си дебюти.

От началото на годината на американските борси са набрани над 140 млрд. долара от първични публични предлагания. Сумата вече надхвърля предишния годишен бум, поставен по време на пика на дотком бума през 1999 г., сочат данни на Dealogic, която събира информация от 1995 г.

Оценките на Airbnb и DoorDash са подкрепени и от серията срещи с инвеститори през седмицата.

Обикновено декември е спокоен на пазара на IPO-та. Тази година обаче ситуацията е различна и се очакват няколко листвания. Освен тези на Airbnb и DoorDash, и разработчикът на видео игри Roblox, компанията майка на търговеца Wish, ContextLogic, се очаква да дебютират преди края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още