IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb разработва услуга за резервация на полети

Целта на компанията е да намери нови източници на приходи, конкурирайки се с Expedia и Priceline Group

16:12 | 19.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американската онлайн компания за краткосрочен наем на жилища Airbnb разработва услуга за резервиране на полети в момент, в който нейният бизнес все повече се конкурира с Priceline Group и Expedia за привличането на по-голям дял от разходите на онлайн потребителите за пътувания, пише Bloomberg.

Разработването на функцията за резервации на полети е в ранен етап, а компанията обмисля няколко възможности за навлизане в бизнеса, твърдят източници, запознати с плановете ѝ. Airbnb може да придобие онлайн туристическа агенция или да лицензира данни от доставчик като Amadeus IT Group или Sabre, допълват източниците, пожелали анонимност. По думите им вътре в компанията проектът е известен просто като Flights.

Airbnb има за цел да пусне Flights, преди да осъществи първичното си публично предлагане, което вероятно ще се случи през следващите 18 месеца, твърдят източниците. Ник Папас, говорител на Airbnb, отказва да коментира плановете на компанията, свързани с резервациите на полети и заяви, че компанията не планира да стане публична в близко бъдеще.

Откакто стартира преди осем години, Airbnb създаде цяла индустрия, предлагайки възможност на собствениците на жилища да ги отдават под наем през платформата ѝ. Но сега компанията се надява да открие нови източници на приходи. Миналия месец тя добави турове, резервации на ресторанти и други туристически услуги в рамките на инициатива, която нарече Airbnb Trips. 

Стартъпът, който беше оценен на 30 млрд. долара от инвеститорите през тази година, заяви, че иска да се превърне в дестинация за планиране на цялата ваканция, а не просто за място за намиране на нощувки.

Насочването към полетите може да се окаже удар за Priceline и Expedia, които притежават най-големите сайтове за търсене и резервиране на самолетни полети.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още