IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb ще ползва софтуер, преценяващ привлекателността на снимките на стаите

Сайтът, предлагащ места за настаняване, може да помогне на немодателите да привлекат повече клиенти

14:26 | 06.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

През тази година Airbnb - сайтът, предлагащ места за настаняване, планира да внедри автоматизирана система, която да може да сканира снимки и да преценява колко привлекателни могат да се сторят те на потенциалните клиенти, пише Mashable, позовавайки се на Bloomberg.

“Опитваме се да насърчаваме използването на по-атрактивни снимки“, посочва Максим Чарков, представител на Aribnb, отговарящ за търсенето.

В даден момент Airbnb може да започне да използва „дигитален интериорен дизайнер“, който да помогне на предлагащите места за настаняване да увеличат резервациите си благодарение на по-добрите снимки.

Airbnb вече използва алгоритъм, който ѝ помага да отговаря на очакванията на потенциалните наематели и гости, тъй като подсказва какво би било тяхното поведение. Тази технология е увеличила резервациите с 4%, твърдят от компанията.

Този ход идва, след като Google, Facebook и други фирми предприеха нови стъпки към анализа на снимки, които потребителите публикуват в интернет. Всичко това помага за опознаване на предпочитанията на потребителите по отношение на брандовете.

През август 2014 г. Tumblr пък обяви, че започва работа с Ditto Labs отново в тази посока.

Новият алгоритъм може да помогне на Airbnb да се конкурира по-добре с хотелските вериги, които често публикуват подвеждащи снимки на стаите, които предлагат, за да примамят потребителите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още