Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Акциите на JD.com записаха 3,5% скок на цената в първия си борсов ден в Хонконг

Вторичното предлагане на компанията премина успешно

Акциите на JD.com записаха 3,5% скок на цената в първия си борсов ден в Хонконг

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Акциите на гиганта в електронната търговия JD.com приключиха първия си ден на борсата в Хонконг с 3,5% повишение, предава CNBC.

JD.com оцени акциите си в рамките на своето вторично листване на 226 хонконгски долара. Те откриха сесията на цена от 239 хонконгски долара и я приключиха при ниво от 234 хонконгски долара.

Това е поредното голямо листване на китайска компания, която вече предлага акции в САЩ, но се обръща към борсата в Хонконг. JD.com стана публична на Nasdaq през 2014 г.

Миналата година конкурентът на JD.com – Alibaba, проведе вторично публично предлагане в Хонконг, последвано от това на NetEase по-рано този месец.

Още по темата

Листването се случи, докато напрежението между САЩ и Китай нараства, а това може да повлияе на листванията на чуждестранни фирми на Wall Street. Наскоро Конгресът прие промени, които ще увеличат натиска върху чуждестранните компании и носят заплаха от делистване на част от фирмите в САЩ.

Междувременно борсата в Хонконг също прави реформи, но с цел да привлече технологични компании.

Чарлс Ли, главен изпълнителен директор на Hong Kong Exchanges and Clearing, коментира пред CNBC, че има „добър“ списък от китайски фирми, които планират листване в Хонконг.

JD.com емитира 133 млн. нови обикновени акции клас А, като част от своето предлагане в Хонконг. Гигантът заяви, че брутните постъпления ще достигнат около 30,05 млрд. хонконгски долара (3,87 млрд. долара).

Компанията планира да използва средствата, които набере, за да „инвестира в ключови технологични инициативи, свързани с веригата на доставките, за да подобри допълнително потребителското преживяване, докато подобрява и оперативната си ефективност“, посочва тя в изявление.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 2467   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Основателят на Spotify ще инвестира 1 млрд. евро в европейски стартъпи