IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Snap поеха нагоре в очакване на финансовия отчет на компанията

Същевременно част от анализаторите са притеснени, че компанията може и да не генерира печалба

10:18 | 10.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на акциите на Snap пое нагоре в сряда, тъй като инвеститорите залагат на компанията в навечерието на излизането на нейните тримесечни резултати. Това се случва, след като анализатор заяви, че книжата на Snap “стават интересни“, предава Ройтерс.

Акциите на Snap, притежател на популярното чат приложение Snapchat, бяха под натиска на инвеститорските притеснения за растежа на броя на потребителите и съмненията във възможността на компанията някога да генерира печалба. Книжата бяха с 50% надолу спрямо рекордния връх, който достигнаха скоро след пазарния дебют на Snap в началото на март тази година.

Акциите на Snap завършиха търговията вчера с 4,15% ръст на стойността до 13,56 долара за брой, което все още е доста под цената от 17 долара от първичното публично предлагане. Това беше и третото по големина IPO на американска технологична компания. Фирмата ще обяви своите тримесечни финансови резултати в четвъртък, след края на борсовата сесия.

Скорошните трансакции подсказват, че инвеститорите очакват 15% движения на цената на акциите във всяка посока, след излизането на финансовия отчет.

Създавайки възможности за по-голяма волатилност, Snap ще позволи от понеделник нейните служители да продават акциите си за първи път от IPO-то насам. Това е второто ограничение на рестрикциите за продажбата от някои акционери. Рестрикциите на продажбите от по-ранните инвеститори в Snap изтекоха на 29 юли.

Главният изпълнителен директор Евън Шпигел и съоснователят Робърт Мърфи притежават по 211 млн. акции и са двамата най-големи акционери в компанията. Някои инвеститори вярват, че на срещата с анализаторите довечера Шпигел може да увери инвеститорите, че няма планове да продава акциите си веднага.

На 11 май книжата на Snap понижиха стойността си с 21%, след като Snap обяви първите си финансови резултати като публична компания, а те не успяха да изпълнят някои прогнози на Wall Street.

За тримесечието, завършило през юни, анализаторите очакват приходи около 187 млн. долара и коригирана загуба от 14 цента на акция според данни на Thomson Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още