IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александър Бойчев: Потреблението на стрийминг услуги ще продължи да расте

Навлизането на 5G мрежите ще е предпоставка за развитието на тази тенденция

12:02 | 11.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Промените в потребителските навици заради пандемията доведоха до скок на интереса към стрийминг услугите, а потреблението през тези платформи ще продължи да расте, предвид навлизането на 5G мрежите, които ще позволят свързаност навсякъде. Това заяви Александър Бойчев, директор „Иновации“ в Investor Media Group, в предаването "UpDate" по Bloomberg TV Bulgaria. 

„През 2020 г. видяхме, че хората търсят все повече дигитално видео, т.е. съществен източник на информация за тях са дигиталните канали“, каза той.

„Голям губещ от тази трансформация е спортът на живо, чиито права за излъчване са много скъпи и са технически много предизвикателни. През 2021 г. ще има разместване на пазара за спортни права“, прогнозира гостът.  

„Стрийминг трансформацията донесе много щастие за продуцентите на художествени продукции, но и много тъга за продуцентите на спортни събития“, допълва той.

Бойчев коментира и индустрията на киносалоните, като заяви, че според него бъдещето им „не е светло“.

По думите му киносалоните няма да бъдат повече масови и трябва да се трансформират в посока на едно „по-луксозно изживяване“.

Относно появата на нови социални мрежи, които са свързани с гласова комуникация, гостът заяви, че те дават добавена стойност на хората в по-тесен контекст, особено в условията на пандемия.

„Съществено е, че хората все повече общуват онлайн и това не ги притеснява, защото преди пандемията хората свързваха онлайн общуването със забавлението, а сега разбират, че това може да е целият им живот“, посочва той.

Целия разговор може да видите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "UpDate" може да видите тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още