Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Alibaba разширява облачния си бизнес във Великобритания

Компанията ще отвори нови центрове за данни в Лондон

Alibaba разширява облачния си бизнес във Великобритания

Снимка: Архив Ройтерс

Звеното за облачни услуги на китайския гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding отваря първите си центрове за данни във Великобритания, с два обекта в Лондон, пише Bloomberg.

Още по темата

Експанзията e “мотивирана от бързо растящото потребителско търсене“, коментира говорител на компанията. "Обединеното кралство е един от най-бързо развиващите се европейски пазари за Alibaba Cloud".

Компаниите за облачни услуги отварят центрове за данни в Европа, включително във Великобритания, въпреки нарастващата несигурност около отношенията на Великобритания и Европейския съюз след Brexit.

Действията им са подбудени отчасти от търсенето от страна на правителството. Властите прехвърлят все по-голяма част от компютърните си операции в облака, но поради регулаторни причини или във връзка със сигурността на данните, често се налага да държат информацията в рамките на националните граници на страната.

Звеното Alibaba Cloud, което беше създадено през 2009 г., се разширява извън Китай, отправяйки директно предизвикателство към Amazon Web Services - подразделението на американския гигант в електронната търговия, което доминира на пазара на облачни услуги.

В момента Alibaba Cloud е четвъртият по големина доставчик на облачна инфраструктура и свързани услуги в света, изоставайки след Amazon.com, Microsoft Corp. и Google, сочи доклад от юни на Synergy Research Group.

Китайската компания позиционира първите си европейски центрове за данни във Франкфурт, в рамките на партньорство с Vodafone Group през 2016 г., което позволи на мобилния оператор да препродава облачни услуги от Alibaba Cloud, като съхранение и анализ на данни.

През юли Bloomberg писа, че китайската компания води преговори с BT Group за партньорство с облачни услуги – ход, който представлява предизвикателство за присъствието на Amazon в Европа. Говорител на Alibaba Cloud е отказал да коментира кои са партньорите за новия британски проект на компанията. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1489   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕК глобява Qualcomm 242 млн. евро