IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba разширява облачните си продукти с опция за пазаруване от стрийминг

Компанията се изправя още по-активно срещу доминацията на Amazon

21:30 | 08.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Alibaba пусна нови облачни продукти в момент, в който се опитва да направи експанзия в Азия, пише CNBC.

Изчислителните облаци са смятани за основен двигател на растежа на Alibaba в дългосрочен план, а през последните няколко години компанията агресивно засилва присъствието си извън Китай.

Днес Alibaba обяви, че планира да отвори нов център за данни във Филипините до края на годината и отвори трети център за данни в Индонезия. Разширяването на тези центрове позволява на доставчиците на облачни услуги да засилят капацитета си в определени страни или региони.

Освен това Alibaba обяви базиран в облака продукт за стрийминг на живо, който е насочен към онлайн пазаруването. Той ще позволи на играчите в интернет търговията на дребно да активират функция за пазаруване в стрийминг на живо в уебсайтовете или в приложения, които се хостват на облака на Alibaba.

Пазаруването през стрийминг обикновено включва водещ, който говори за продуктите, които потребителите могат да купуват директно. Този подход стана особено известен в Китай и става все по-популярен в други части на Азия.

Китайската компания за електронна търговия се надява, че такъв продукт може да ѝ помогне да се отличи от американските си конкуренти, включително Microsoft и Amazon, на пазара на облачни услуги.

В Азиатско-Тихоокеанския регион Alibaba е най-големият доставчик на публични облачни услуги, като по данни от края на 2020 г. държи 19,2% от пазара, според IDC. Amazon е на второ място с 10,5% дял.

И все пак на глобалния пазар Alibaba изостава спрямо Microsoft, Amazon и Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още