IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba сключи важно партньорство с Disney

Благодарение на него американската компания си проправя път към китайския пазар на дигитално телевизионно съдържание

09:15 | 12.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската компания за електронна търговия Alibaba обяви днес, че благодарение на няколкогодишно споразумение, подписано между Alibaba Digital Media and Entertainment Group и подразделението на Walt Disney – Buena Vista International, в платформите на Alibaba ще бъдат включени над 1000 епизода на Disney, които включват едни от най-добрите ѝ продукции, предава Ройтерс.

Сделката се случва в момент, в който Disney се сблъсква с предизвикателства в предоставянето на дигитално телевизионно съдържание в Китай. През 2016 г. нейното съвместно предприятие с Alibaba - DisneyLife, спря работа заради китайските регулатори. Това се случи под пет месеца след старта на операциите му. Причината за затварянето на услугата не беше обявена публично.

"Добавянето на съдържанието на Disney значително обогатява библиотеката от качествено международно съдържание в медийната и развлекателната екосистема на Alibaba, като ни дава водещо предимство в дистрибуцията на чуждестранно съдържание в Китай“, коментира Ян Уейдон, президент на Youku в Alibaba Digital Media and Entertainment Group.

Alibaba не разкрива каква е стойността на сделката.

Youku достига до 580 млн. устройства и се радва на около 1,2 млрд. гледания всеки ден според новинарския уебсайт на Alibaba Alizila. Тя твърди, че платформата вече има подобни лицензионни сделки с Warner Bros., Paramount, Fox, NBCUniversal и Sony Pictures Television.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още