IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba стъпва все по-смело в развлекателната индустрия

Kомпанията сключи сделки за получаване на съдържание от NBCUniversal и Sony Pictures Television за платформата си Youku

18:37 | 14.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата Youku Tudou на китайския гигант Alibaba Group Holding сключи лицензионни сделки с NBCUniversal и Sony Pictures Television, което представлява още по-сериозното навлизане на Alibaba в развлекателната индустрия, пише Bloomberg.

Споразуменията, сключени за няколко години, дават на абонатите на Youku достъп до стотици филми от студиата, обяви китайската платформа. Освен това потребителите ще имат по-бърз достъп до нови и наскоро появили се филми, включително “Блейд Рънър 2049” и “Джуманджи: Добре дошли в джунглата”, обяви Youku. 

Сделката е сключена в момент, в който китайските технологични гиганти харчат агресивно за придобиването на развлекателно съдържание и оригинални програми. Youku се конкурира със стрийминг платформата на Baidu - iQiyi (която отскоро си партнира с Netflix) и с видео услугата на Tencent Holdings.

Нарастващите цени на съдържанието натежават върху технологичните компании, докато те се борят за по-голям брой нови абонати.

“Уверен съм, че разширяването на нашите връзки с повече международни студиа ще засили навлизането на нашата платформа в бизнеса с домашни развлечения и в онлайн видеото”, коментира Ян Уейдън, президент на Youku.

През последните години Alibaba похарчи милиарди долари за активи в сферата на медийните развлечения, в търсене на растеж извън основния си бизнес с електронна търговия. Компанията засили ролята си в Холивуд, като подкрепи продукции като последната лента от поредицата “Мисията невъзможна”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още