IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet придобива Fitbit

Сделката е на стойност 2,1 млрд. долара

15:40 | 01.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на носими устройства Fitbit обяви, че е сключил споразумение за придобиването му от компанията майка на Google - Alphabet, срещу сумата от 2,1 млрд. долара, пише Wall Street Journal. 

Google ще придобие компанията за фитнес тракери за 7,35 долара на акция в брой. Очаква се сделката да бъде финализирана през 2020 г., обяви компанията. 

През юли базираната в Сан Франциско Fitbit понижи прогнозата за годишните си приходи, след като отчете по-слаби от очакваното приходи от продажби на новите си модели умни часовници с марката Versa Lite. 

Fitbit започна да продава умни часовници в допълнение към портфолиото си от фитнес тракери, за да се конкурира с предложенията на играчи като Apple и Samsung Electronics. 

Компанията отчете свиване на загубата през третото тримесечие, тъй като продажбите на фитнес тракерите ѝ скочиха с 51%, а подразделението за здравни предложения също записа ръст. 

Очаква се Fitbit да обяви финансовия отчет за третото си тримесечие на 6 ноември. 

За придобиването на компанията от Alphabet се спекулира от няколко дни. Тази седмица Ройтерс обяви, че Alphabet е отправила оферта да купи Fitbit.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още