IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко Роботикс представи най-малкото Wi-Fi реле с отворен код в света

Shelly 1 е иновативно устройство с размери от само 41 x 36 x 17 мм и може да превърне всеки дом в умен

18:05 | 03.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Алтерко</em></p>

Снимка: Алтерко

Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, представи най-малкото и мощно Wi-Fi реле в света с отворен код – Shelly 1 OS. Официалната премиера се случва в момента в Берлин по време IFA 2018 (31.08-05.09.2018) – едно от най-големите световни изложения за потребителска електроника. В момента текат предварителни записвания за покупка на продукта онлайн, след като първите количества бяха изчерпани само за 48 часа.

Shelly 1 e умно Wi-Fi реле, което може да автоматизира всеки дом или офис. Неговите минималистични размери, 41 x 36 x 17 мм, го правят най-компактното подобно устройство в света. Shelly 1 OS е и изключително практично и може да бъде инсталирано в стената зад всеки контакт или ключ за осветление, както и директно в електронното табло. То е идеалният избор за всеки, който търси решение за поставяне в по-малко от 60 мм дълбочина.

„Shelly 1 е нашият най-нов продукт и сме изключително горди с него. След скорошното му пускане в продажба само за 48 часа той стана хит, като бяха изкупени всички количества на склад и към момента продуктът е на пре-ордер, а поръчките растат с всеки изминал ден. Всеки, желаещ да тества Shelly 1, може да заповяда на нашия щанд на IFA 2018 в Берлин – щанд 141, зала 11.1., в Reseller Park, Берлин“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Сред предимствата на устройството са, че поддържа натоварване до 16 ампера и може да управлява консуматори с мощност до 3.5 KW, а и има външен сериен порт за препрограмиране на фърмуера, който е подходящ за разработчици и всички smart home ентусиасти.

Освен стандартните напрежения от 110 до 220V AC, Shelly 1 може да работи с прав ток, както и с напрежение 24-60V DC или с 12V DC, като изборът става само с едно просто преместване на джъмпера.

С Shelly 1 могат да се контролира широка гама от електрически уреди – отоплителни тела, осветление, гаражни врати, климатици и други, а работата с него е изключително лесна. Потребителят трябва само да го инсталира и да изтегли безплатното мобилно приложение Shelly Cloud (налично както за iOS, така и за Android), след което в приложението може да проверява състоянието на домашните или офисните си уреди навсякъде и по всяко време. Където и да се намира, потребителят може да включва и изключва уреди и осветление, както и да създава персонализирани графици, според които всички устройства, свързани към Shelly 1, да се включват и изключват автоматично. Също така Shelly 1 е съвместимо с гласовите асистенти Google Home и Amazon Echo, което позволява лесен гласов контрол на всички уреди.

И това не е всичко. Освен за потребителите, от Алтерко Роботикс са помислили и за по-ентусиазираните фенове на автоматизацията, както и за професионалистите. Shelly 1 е с отворен код, което означава, че използвайки силата на Mongoose OS, потребителят може да направи свое собствено приложение, както и свой Arduino базиран проект, подходящ за автоматизация с помощта на Shelly 1.

Shelly –  умни помощници за всеки дом  и офис

Shelly 1 е част от продуктовата  линия Shelly на Алтерко Роботикс. Продуктите Shelly правят възможна пълната автоматизация на дома и офиса. Където и да се намира, чрез тях потребителят може да осъществява безжичен дистанционен контрол върху електрическите си уреди през смартфон или компютър. Необходими са само интернет и безплатното мобилно приложение Shelly Cloud.

Продуктовата линия Shelly, освен Shelly 1, към момента включва девет вида устройства:

Умната крушка Shelly Bulb консумира само 6W, свети в 16 млн. цвята по избор на потребителя, а управлението й става лесно – през смартфон. Умната крушка може да се включва и изключва сама в определени часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето.

Умният контакт Shelly Plug отново се управлява от мобилен телефон и показва в реално време консумираната енергия чрез безплатно мобилно приложение. Чрез Shelly Plug може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено време.

Shelly 4Prо e първото Wi-Fi реле в света по своите възможности, което е пригодено за вграждане директно в електрическото табло. С него може да се управляват едновременно 4 вериги по 2.4 kW. Релето има и екран, на който може да се види консумацията на ток в реално време.

Shelly 2 е най-малкото двуканално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия. То е толкова малко, че се събира в конзолата зад ключа за осветление или контакта на стената. Веднага след монтажа то дава възможност да се управляват две вериги по 8 ампера (1.5 kW) всяка. Shelly 2 има и още една уникална функция – то може да управлява всяка гаражна врата, щора, перде и всякакви електрически мотори.

Shelly EYE е изцяло безжична смарт камера, която позволява на потребителите да наблюдават всичко, което се случва в дома или офиса, чрез специално мобилно приложение. Благодарение на вградената и прецизна технология продуктът изпраща известие и HD видео до вашия смартфон веднага щом отчете движение, като така осигурява 24/7 контрол над случващото се в жилището ви дори при пълен мрак. Клиповете се запазват безплатно в Cloud за 168 ч. Камерата е с 3G модем, батерия и слот за SD карта памет. Това, заедно с нейния компактен дизайн, я отличава от конкурентите на пазара.

Shelly Sense е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на смартфона ви, като така ще сте винаги информирани и ще имате възможност да управлявате микросредата в дома си заедно с останалите продукти от линията Shelly.

Shelly RGBW и Shelly 2LED са интелигентни контролери за LED осветление, с които можете да контролирате светлината директно от мобилно устройство без допълнителни разходи. А Shelly Smoke e иновативен Wi-Fi сензор за дим и температура с превантивни функции срещу пожар и наводнение.

Наличност

Продуктите Shelly могат да бъдат закупени онлайн от официалния сайт shelly.cloud, както и от Amazon. А всички посетители на IFA 2018 могат да заповядат на щанда на Алтерко Роботикс (Booth 141) да тестват Shelly 1 и много други иновативни смарт продукти на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още