IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко Роботикс вече приема плащания с биткойни

Покупки могат да се извършват с биткойн, биткойн кеш или лайткойн

12:41 | 04.01.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Всички смарт продукти на IoT компанията Алтерко Роботикс вече могат да бъдат закупени с криптовалута. Всеки, който притежава биткойн, биткойн кеш или лайткойн, може да купи с тях детски часовник MyKi и продуктите Shelly за автоматизация на дома, съобщи компанията.

За целта потребителят трябва да избере тази опция на плащане на сайтовете на продуктите. Така Алтерко Роботикс става една от първите IoT компании в България, въвели този метод за плащане. 

„Като иновативна компания ние вече предлагаме на нашите клиенти и иновативен начин на плащане", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. "Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари. Потребителите ще могат да използват биткойн, биткойн кеш или лайткойн, за да направят покупката си, а съвсем скоро ще увеличим и броя на видовете криптовалути, които приемаме за плащане.“

По света и в България все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях  регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци. Бързината и сигурността на плащането са изключително високи, което е причина за големия потребителски интерес към тях, както и една от причините за решението на Алтерко Роботикс да започне да приема плащания с криптовалута.

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за глобалния подем на Алтерко Роботикс, коментират от компанията. Към момента продуктите им се предлагат на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
DarkStar
преди 6 години
Само да не получат огромни приходи в биткоини и после да се окаже, че стойността им клони към 0. Дано да намерят някой, който може да им управлява "валутните" рискове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още