IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon дава на мениджърите да решат кои служители да се върнат в офисите ѝ

Компанията реши да се откаже от плана да върне корпоративните си работници в офиса в началото на 2022 г.

23:07 | 11.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Courtney Pedroza/Bloomberg</em></p>

Снимка: Courtney Pedroza/Bloomberg

Amazon ще даде на служителите си повече гъвкавост да работят от вкъщи, дори и след като офисите ѝ бъдат отново отворени през следващата година, пише CNBC.

В съобщение до служителите, изпратено днес, главният изпълнителен директор Анди Джаси твърди, че компанията ще остави на отделните директори на екипи да решат колкото често служителите им ще трябва да работят в офиса.

„Очакваме да има екипи, които ще продължат да работят предимно от дистанция, други, които ще заложат на комбинация от отдалечена работа и такава в офиса, както и трети, които ще решат, че клиентите се обслужват най-добре, ако екипът работи предимно в офиса“, пише Джаси. „Съзнателно не определяме колко дни или кои дни – това ще решат директорите заедно със старши лидерите и екипите“.

Amazon отказва да разкрие колко души работят на директорски позиции в структурата ѝ.

Решението представлява промяна спрямо по-ранните планове на Amazon за завръщане в офиса, според които тя очакваше повечето ѝ корпоративни служители да започнат да се връщат в офисите от 3 януари 2022 г.

По-рано Amazon смяташе да задължи работниците си да прекарват три дни в офиса, като им даваше опция да работят от дистанция до два дни.

Сега Джаси твърди, че Amazon не може да заложи на единен подход към работата на всички предвид мащаба на компанията. В момента тя има 1,3 млн. служители по целия свят, а хиляди от тях са на корпоративни позиции.

Като част от промените в политиката Amazon също така ще даде на корпоративните си работници възможност да работят до четири седмици годишно изцяло от дистанция от която локация в страната, в която са наети.

Въпреки че Amazon залага на по-голяма гъвкавост, Джаси твърди, че ще се очаква повечето служители да останат достатъчно близо до екипите си“, така че лесно да могат да пътуват до офиса за среща, обявена ден по-рано.

Други технологични гиганти също се насочиха към работата от дистанция. През септември Microsoft отложи неизвестно докога завръщането на служителите си в офиса, докато Facebook и Google очакват част от служителите им да продължат да работят от вкъщи, ако задачите им спокойно могат да се изпълняват от дистанция.

За сметка на това миналата година Twitter заяви на своите служители, че могат да работят от дистанция „завинаги“, стига да искат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още