IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon е готова да пренесе добавената реалност във вашия хол

Компанията е защитила патенти за технологии, показващи новите ѝ хардуерни амбиции

14:12 | 06.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon.com се опитва да намали разходите за добавена реалност, за да отведе една технология, обикновено асоциирана с футуристичните военни обучения и видеоигрите, в дневната стая на всеки дом, пише Bloomberg.

Базираната в Сиатъл компания тази седмица получи два патента за набор от технологии, които могат да пренасят дигитален свят в дома на потребителя, да позволят на човека да навигира въпросната среда посредством движенията на тялото си или да използва някакъв вид камера или друго устройство, което да си взаимодейства с него посредством виртуалната реалност.

Единият патент за „проследяване на обекти в триизмерна среда“ ще позволи на хората да контролират устройства посредством жестове на ръцете, които се следят от камери, разпознаващи различните части на ръката.

Сред патентите има един, свързан с технология за базирано на рефлектори създаване на карта на сцената, която ще може да трансформира стаята във виртуално пространство, което отговаря на сетивата на потребителя. Системата ще постига това посредством един източник на светлина, което я различава от съществуващите технологии, разчитащи на няколко светлинни източника, които често трябва да бъдат повторно калибрирани, а това ги прави скъпи.

Патентите разкриват хардуерните амбиции на Amazon, които отиват далеч отвъд нейната сегашна продуктова линия, която включва Echo - активиращ се чрез глас говорител/личен асистент, който може да пуска музика, да получава новини и да се синхронизира с календарите. Представител на Amazon не е открит веднага за коментар по въпроса за патентите.

Документите на Американското бюро за патенти и търговски марки показват, че Amazon работи Rawles LLC. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още