IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon е платила 1,65 млрд. долара за придобивания през 2018 г.

Най-големите сделки са били за Ring и PillPack

17:56 | 05.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Годишните документи, които Amazon подава към Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, потвърдиха високите суми, които гигантът в електронната търговия е платил за двете си най-големи сливания и придобивания миналата година.

Според данните компанията е платила около 839 млн. долара в брой за Ring и 753 млн. долара за PillPack, а всичките ѝ останали придобивания са били на обща стойност 57 млн. долара, пише TechCrunch.

Amazon придоби Ring в началото на годината, за да засили своя бизнес с устройства за умни домове, скоро след като през 2017 г. придоби Blink. Сделката тогава беше описана като за милиарди долари.

Тази с PillPack пък се случи през лятото и беше отбелязана като „под милиард“.

Amazon не разкрива подробности за сумите, нито за имената на компаниите, които също е придобила през 2018 г., но посочва, че фокусът ѝ е бил върху фирми за „технологии и ноу-хау, които да позволят на Amazon да служи по-ефективно на своите клиенти“.

Това е втората най-важна година за придобиванията на Amazon, след 2017 г., когато компанията похарчи 13 млрд. долара, за да купи Whole Foods. За 2018 г. сумата, която тя е похарчила за други компании, е достигнала общата сума от 1,65 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още