IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon готви експанзия на безкасовите си магазини?

Засега плановете са само за САЩ, твърдят източници, запознати с въпроса

07:45 | 02.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon Go готви експанзия.

Безкасовите магазини на американския интернет гигант ще се появят на още шест нови локации в поне два града през тази година, сочи статия в Recode.

Три от новите места ще са в Сиатъл и вече са избрани от компанията, както и едно в Лос Анджелис, посочва текстът. Магазинът в Лос Анджелис ще бъде част от The Groove, огромен търговски център, коментират източници на Recode.

Не е ясно дали Amazon ще отвори магазини в други райони тази година, но възможността това да се случи остава.

Amazon е отказала да говори повече по темата пред Business Insider, посочвайки, че не коментира „слухове и спекулации“.

Първият магазин Amazon Go отвори врати през януари 2018 г., след продължителни тестове на системите му, в рамките на които търговският обект беше отворен само за служители на Amazon.

Местните жители бяха развълнувани да проверят какво е преживяването в новия магазин, ето защо в първия му ден се извиха дълги опашки пред търговския обект. Клиентите влизат в магазина, като сканират код на телефона си, който им отваря бариерата и им позволява да пристъпят вътре.

Вътре потребителите могат да намерят различни продукти с марките на компанията, като Happy Belly и Whole Foods 365. Хората просто се разхождат из магазина, прибират продуктите, които искат да вземат за вкъщи, а накрая биват таксувани посредством технология, която не изисква преминаване през каса.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още