IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon наема 80 хил. сезонни работници за коледните празници

Това е с 14% повече спрямо миналата година

14:29 | 16.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компанията за продажби на дребно Amazon.com обяви, че планира да наеме 80 хил. сезонни работници в складовата си мрежа в САЩ за празничния сезон. Това е с 14% повече спрямо миналата година и идва на фона на преместването на съоръженията за дистрибуция на компанията по-близо до градските центрове.

Увеличението е значително по-малко от миналогодишното, когато сиатълският гигант увеличи целта си за броя на сезонните си служители с 40 на сто спрямо 2012 г., пише Wall Street Journal. 

Компании за търговия на дребно като Kohl’s Corp. и Macy’s Inc. твърдят, че също планират да увеличат броя на сезонните си работници.

Amazon твърди, че има 50 склада в САЩ и очаква центровете ѝ за пакетиране да станат 15 на брой до края на годината.

Наемането на още персонал може да се отрази на прогнозираното 20% увеличение на приходите за четвъртото фискално тримесечие на Amazon.

Wal-Mart Stores коментира, че увеличава броя на служителите си, след като през последната година е наела твърде малко хора.

Macy’s твърди, че ще наеме около 86 хил. сезонни работници. Броят е по-голям от миналогодишните 83 хил. От своя страна, Kohl’s планира да наеме 67 хил. души на сезонна работа. За сравнение, миналата година компанията нае 50 хил. души.

Модната компания Gap пък ще наеме 63 хил. сезонни работници, като до момента не е разкривала подобни данни за предходни години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още