IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon обмисля да открие автоматизирани магазини и на американски летища

От месеци компанията разширява присъствието на магазините си Amazon Go

14:10 | 07.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гигантът в онлайн търговията Amazon проучва възможността да открие магазини без касиери и продавачи на летищата в САЩ, посочват документи и източник, запознат с въпроса, цитиран от Ройтерс.

От месеци компанията разширява присъствието на магазините си Amazon Go, където за да влязат, клиентите сканират безплатно приложение на компанията, свалено на смартфоните им, а след това камери идентифицират какво са си взели от рафтовете. Когато клиентиете са приключили с пазаруването просто напускат магазина, а Amazon отчита парите от кредитните им карти.

Amazon откри седем такива магазина от януари в Сан Франциско, Чикаго и в Сиатъл, които главно са предназначени за работещите около магазините, които искат да хапнат нещо набързо.

По данни на Ройтерс откриването на автоматизираните магазини на Amazon на големи летища в САЩ е било тема на разговори между мениджърите на компанията и представители на летищата в Сан Хосе и Лос Анджелис. Проектът е заинтересувал ръководствата на летищата, но компанията трябва да премине през необходимите конкурсни процедури.

Говорителка на Amazon отказа коментар.

Източник, запознат със стратегията потвърди, че Amazon проучва възможността как да вкара автоматизираните магазини на летищата, а служител, който имат опит в разработването на бизнеса, е натоварен със задачата.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още