IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon плаща 1,2 млн. долара за 4000 нарушения на закона

Обвиненията към компанията са, че е продавала нелегални пестициди в платформата си

15:24 | 16.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Архив Ройтерс</em></p>

Снимки: Архив Ройтерс

Американската компания за електронна търговия Amazon.com ще плати 1,2 млн. долара, за да сложи край на съдебен случай, в рамките на който е обвинена в близо 4000 предполагаеми нарушения на американските закони. Ходът на компанията е свързан с опита ѝ да предотврати вредното излагане на пестициди чрез незаконни продажби, обяви Американската агенция за опазване на околната среда (EPA), цитирана от Ройтерс.

Amazon се е съгласила внимателно да следи и да премахва нелегалните продукти с пестициди от уебсайта си, в опит „значително да намали броя на нелегалните пестициди, достъпни през онлайн магазина“, посочва EPA.

Агенцията посочва, че нарушенията на Amazon са свързани с продажбата и разпространението на вносни продукти с пестициди и инсектициди, които не са лицензирани за продажба в САЩ.

Amazon твърди, че други търговци са продавали продуктите през нейната платформа.

Ед Ковалски, изпълнителният директор на EPA за региона, който включва централата на Amazon в Сиатъл, твърди, че търговецът е държал на склад, пакетирал е, доставил е и е спечелил от продуктите.

Amazon веднага е премахнала продуктите от уебсайта си, забранила е проблемните чуждестранни търговци да продават пестициди и е започнала мониторинг на уебсайта си за нелегални пестициди, допълва EPA.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още