IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon повиши минималното заплащане на служителите си на 15 долара за час

Изпълнителният директор Джеф Безос подкани останалите технологични компании да последват неговия пример

14:41 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Работници в разпределителния център на Amazon в Испания, Снимка: Ройтерс</em></p>

Работници в разпределителния център на Amazon в Испания, Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Amazon.com Inc. повиши минималното заплащане на своите служителите на 15 долара за час, съобщава Bloomberg.

Увеличението засяга всички служители на компанията (повече от 250 хил. човека), както и още 100 хил. сезонни работници, които се предвижда да бъдат наети за коледните празници. 

Amazon заяви, че лобисти от компанията ще се обърнат към Вашингтон за увеличаване на минималното федерално възнаграждение. 

Компанията за онлайн търговия беше засегната от редица съдебни дела през последните години заради обвинения в използването на договорите със служителите, за да се заобиколят държавните разпоредби с цел намаляване на разходите.

Според сенатора на щата Върмонт Барни Сандърс заради ниското заплащане от страна на Amazon, нейните работници са били принудени да търсят втората работа или да кандидатстват за социални помощи.

„Вслушахме се в критиките и сериозно помислихме върху това какво трябва да правим", заяви главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос.

„Развълнувани сме заради тези промяна и приканваме нашите конкурентни да ни последват в това начинание“, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още