IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon повиши средното заплащане на служителите си

Компанията обяви, че иска да наеме над 125 хил. служители

16:47 | 14.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Rachel Jessen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Rachel Jessen/Bloomberg

Американският онлайн гигант Amazon.com повиши средното си начално заплащане на 18 долара на час и обяви, че планира да наеме повече от 125 хил. души в своите складове и в транспортните си услуги в Съединените щати, предава Ройтерс.

Най-големият онлайн търговец на дребно в света обяви още, че ще плати бонус при започване на работа в размер на 3000 долара на някои места, а заплащането на час може да бъде увеличено до 22,50 долара. Amazon беше сред първите търговци на дребно, които определиха минимална работна заплата от 15 долара на час през 2018 г.

През май Amazon заяви, че ще плаща средно по 17 долара на час на своите служители.

Компанията е в процес на наемане на работници, които да обслужват нейните над 100 логистични центъра, които ще отвори този месец в Съединените щати, в допълнение към наличните над 250, които добави по-рано тази година.

Допълнителните служители ще помогнат и за пускането на еднодневни доставки на членовете на клуба за лоялност Prime.

Търговците на дребно се опитат да наемат почасово работници на един ограничен пазар, като предлагат обезщетения и бонуси за започване на работа, за да ги привлекат.

По-рано този месец Walmart заяви, че планира да наеме 20 хил. служители в своето подразделение, свързано с веригата на доставките. Планът е привличането на кадрите да се случи преди особено натоварения празничен сезон в края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още