Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon призова съда да спре временно сделката на Microsoft с Пентагона

Според компанията на Джеф Безос първо трябва да бъде решен въпросът с оспорването на валидността на избора

Amazon призова съда да спре временно сделката на Microsoft с Пентагона

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Amazon.com призова съда временно да блокира Microsoft да работи по договора за 10 млрд. долара за предоставяне на облачни услуги на Пентагона, докато случаят по оспорването на валидността му не бъде решен, пише Bloomberg.

Облачното звено на компанията Amazon Web Services направи изявление в сряда вечерта, в което посочва, че е „обичайна практика“ да се спира работата по договора, докато се разглежда жалбата. Освен това допълни, че е „важно многобройните грешки в оценката и крещящата политическа намеса“, която е повлияла на решението за JEDI, да бъдат разгледани.

Amazon заведе делото си през ноември, тъй като смята, че президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос за свой „политически враг“.

Още по темата

Президентът отдавна критикува Безос за всичко – от цените за доставките, които компанията му плаща на Пощенските служби в САЩ до публикациите на медията, която Безос притежава, или както я нарича Тръмп - „Amazom Washington Post”.

През октомври Министерството на отбраната реши, че Microsoft заслужава да получи договора за модернизиране на компютърната инфраструктура на Пентагона. Делото иска да забрани на министерството да продължи с изпълнението на сделката без нова оценка на целия процес по оценяване. От Пентагона не са отговорили веднага на запитването за коментар по новото развитие на случая.

Amazon беше смятана за фаворит за получаването на скъпия договор, тъй като и преди е печелила подобна сделка с американските власти.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Технологичното лоби в ЕС настоява за подкрепа на стартъпите