IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon продължава експанзията си в Европа - този път в Италия

Компанията ще открие два нови логистични центъра в страната

12:37 | 18.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon ще отвори два нови логистични центъра в Италия през тази година, инвестирайки над 230 млн. евро (278 млн. долара), обяви компанията, която е най-големият онлайн търговец на дребно в света.

С двата нови центъра – дистрибуционен център в северозападния град Новара и център за изпълнение на поръчки в близост до Модена, Amazon ще създаде 1100 нови работни места, предава Ройтерс.

Планът ѝ е това да се случи в рамките на следващите три години.

„Amazon продължава да разширява своята логистична мрежа, за да задоволи нарастващото търсене на клиенти, да разшири продуктовата селекция и да подкрепи онези малки и средни компании, които са решили да продават продуктите си, използвайки логистиката на Amazon”, посочва групата в изявление.

Amazon вече е инвестирала 5,8 млрд. евро в Италия, откакто създаде операциите си там преди 10 години. Тя е наела 8500 служители в страната.

Последните новини от компанията показват, че тя не спира да разраства бизнеса си в Европа. В края на миналата седмица Amazon оповести, че нейното звено за облачни услуги, наречено Amazon Web Services, ще открие офис в Гърция. Той ще е първият му в страната, а целта му е да предоставя поддръжка на нарастващия брой фирми и институции, ползващи решенията на AWS.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още