Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon пуска умна количка за пазаруване

Целта е потребителите да се таксуват, без да чакат на каси

Amazon пуска умна количка за пазаруване

Снимка: Amazon.com

Amazon пуска колички за пазаруване, които следят продуктите, които се добавят в тях, а след това автоматично таксуват потребителите. Това позволява на хората да пропускат касите, пише CNBC.

Количките, наречени Dash Carts, ще бъдат пуснати в новия хранителен магазин на Amazon в района на Лос Анджелис, който се планира да отвори врати през 2020 г., обяви компанията.

Dash Carts са изградени на базата на технологията на безкасовите магазини нa компанията Amazon Go. Въпросните търговски обекти отвориха врати за потребителите през 2018 г. и позволяват покупката на продукти без чакането на каса.

Интернет гигантът навлезе по-активно на пазара на хранителни стоки през последните няколко години, но чрез безкасовата технология Amazon се надява да направи пазаруване по-приятно преживяване. Освен това може да я дистанцира от другите физически търговци.

Още по темата

Купувачите трябва да имат акаунт в Amazon и смартфон, за да използват Dash Cart. След като влязат в магазина, те трябва да сканират QR код в приложението на Amazon, който ги свързва с количка и зарежда списъка за пазаруване от Alexa.

Всяка количка е оборудвана с камера, която идентифицира продуктите, когато те бъдат поставени в чанти в самата количка. Освен това има вграден кантар за продуктите, които е необходимо да се измерят.

Dash Cart са проектирани за малко до средно пазаруване, при което клиентите могат да си тръгнат от магазина с една или две чанти, пълни със стоки.

Когато купувачът добавя или премахва някой продукт, дисплей на количката коригира общата сума, която трябва да се плати.

Когато са готови с пазаруването, потребителите излизат през специално място за количките. Компанията таксува кредитната карта, свързана с акаунта в Amazon и изпраща касовата бележка на имейл.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Технологични гиганти искат фирмите в САЩ редовно да дават климатични отчети