IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon работи с бразилската CargoX по съвместен логистичен проект

Американският гигант възнамерява да използва камионите на стартъпа, за да превозва своите стоки на територията на Бразилия

22:58 | 04.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен гигант Amazon.com Inc вече работи по съвместен логистичен проект в Бразилия с компанията CargoX, съобщава Ройтерс.

Amazon си партнира с бразилския стартъп, като ще използва неговите бронирани камиони, за да транспортира своите най-ценни стоки, включително и електроника. 

Компанията за онлайн търговия развива своя бизнес в Бразилия, която е най-силно развитата икономика на континента, вече шест година, откакто е влязла на пазара там. Тя обяви, че ще започне да продава спортно облекло в своя бразилски сайт, подсилвайки списъка от артикули, предлагани на местните онлайн търговци.

През април Ройтерс предаде, че Amazon е в разговори с бразилската авиокомпания Azul SA за доставка на товари в страната, в опит да се преодолеят прословутите логистични бариери в Бразилия - лошите пътища и несигурността на територията ѝ, която по мащаби надминава континенталната площ на САЩ.

Вчера стана ясно, че другата голяма компания за онлайн търговия eBay обвинява Amazon  в опит за кражба на нейните търговци чрез системата за съобщения в нейния сайт.

В писмо eBay, изпратено до ръководството на конкурента, се твърди, че компанията, ръководена от Джеф Безос, е нарушила Закона за достъп до компютърните данни.

„Можем да потвърдим, че сме открили незаконна схема от страна на Amazon за вербуване на нашите продавачи“, заяви говорител на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още