Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon се готви да пуска с парашут доставките, които праща по дронове

Компанията продължава да защитава патенти в областта

Amazon се готви да пуска с парашут доставките, които праща по дронове

Снимка: Pixabay

Идеята на Amazon за доставките чрез дронове става все по-интересна, предава CNBC.

Американската компания за електронна година по-рано тази седмица получи патент за система, чрез която пакетът, който трябва да ви бъде доставен, да бъде придвижен от безпилотен летателен апарат, а различни инструменти, включително парашут, да му помогнат да се приземи на точното място.

Идеята е дронът на Amazon да се навърта наблизо, а благодарение на камерата и сензорите си да се увери, че пратката ще се озове на предвиденото за целта място.

Още по темата

„При някои примери, ползването на всички парашути, може да се разпредели в определен ред във времето, за да се промени линията на снижаване на пакета“, посочва текстът в патента.

Планът на Amazon може да ѝ помогне да се справи със задачата да прави доставки в малки пространства, като предните веранди на къщите например.

"Способността да пускаме пакет по вертикална траектория... може да бъде от полза при опити за доставки на места, в които има малко открито пространство, като алея или ограден заден двор“, посочват от компанията в заявката за патента.

Amazon активно тества доставките чрез дронове, известни като Prime Air. На този етап пробите се извършват във Великобритания, а компанията продължава да защитава патенти в тази област. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини Amazon дронове

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Робот привлече близо 12 хил. нови клиенти към датска банка за половин година