IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се насочва към умните домове с ново придобиване за 1 млрд. долара

Компанията на Джеф Безос купува стартъпа за камери за видео сигурност Ring

10:18 | 28.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за електронна търговия Amazon.com ще придобие Ring, стартъп, който произвежда звънци и камери за видео сигурност. Сделката е на стойност над 1 млрд. долара, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Базираната в Санта Моника, Калифорния, Ring е най-новият ход на Amazon в разширяването на дейността ѝ на пазара на умни домове, където устройствата работят с лесни за използване технологии за контролиране на дома само с няколко думи.

Amazon позиционира своята умна колонка Echo, работеща с гласовия асистент Alexa, като умно устройство за дома.

Компанията потвърди, че ще купи Ring, но отказа да коментира какви са условията на сделката.

“Продуктите и услугите на Ring за сигурност на дома удовлетворяват потребителите от първия им ден. Ние сме развълнувани да работим с този талантлив екип и да му помогнем в изпълнението на мисията да пазят домовете ни сигурни и защитени”, коментира говорител на Amazon.

Придобиването поставя Amazon в по-директна конкуренция с производители на камери за сигурност като Nest Labs, Honeywell International и Canary Connect, допълва Bloomberg. 

Ring прави видео звънци и камери, които се свързват с телефоните на потребителите или с компютри, като им позволяват да видят и да говорят от разстояние на всеки, който се намира в техен имот. 

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още