IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се отказва да строи централа в Ню Йорк

Според технологичния гигант причината е опозиция от страна на местни политици

20:01 | 14.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант Amazon.com съобщи в четвъртък, че няма да продължи с плановете си за строеж на втората си централа в Ню Йорк заради нарастваща опозиция от местни политици, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че няма да рестартира процеса на търсене "за момента. Ще продължим, както бе планирано, в Северна Вирджиния и Нашвил и ще продължим да наемаме хора и да растем с нашите 17 корпоративни офиси и технологични хъба в САЩ и Канада".

Компанията е започнала да обмисля алтернативи миналата седмица. Онлайн търговецът на дребно все още не е придобил земя за проекта, което ще улесни спирането на плановете ѝ, коментира запознат източник за Ройтерс по-рано.

Amazon обяви, че ще създаде 25 хил. работни места и ще изгради една от двете си нови централи в района Лонг Айлънд Сити в квартал Куинс.

Предложението се е сблъскало с опозиция от местни политици, които се противопоставят на стимулите за 2,8 млрд. долара, обещани на Amazon в сделка, тайно договорена от губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо и кмета на града Бил де Бласио.

Компанията заяви, че "за Amazon ангажиментът да изгради нова централа изисква положителни отношения на сътрудничество с щатските и местните избрани официални лица, които ще дадат подкрепата си в дългосрочен план".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още