IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще глобява служителите си, които нарушават социалното дистанциране

Американският гигант е въвел строги правила за работа в своите складове

13:23 | 07.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Amazon следи внимателно за нарушения на правилата за социално дистанциране в своите складове, пише CNBC.

В последните дни компанията е започнала да известява работниците в складовете, че ако не спазват въпросните правила, могат да понесат дисциплинарно наказание, сочи документ, разгледан от медията. Първото нарушение води до писмено предупреждение, а ако служителят бъде хванат втори път, може да бъде уволнен.

Amazon е наредила на работниците в складовете в САЩ да стоят на метър и половина един от друг, но е въвела и други защитни мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса.

Складовете, които са ключова част от логистичната мрежа на Amazon, варират по размер и брой служители спрямо функцията им. Някои са с площ колкото 26 футболни игрища и имат хиляди работници, което е истинско предизвикателство за Amazon да осигури изпълняването на правилата за социално дистанциране.

Говорител на Amazon е потвърдил пред CNBC, че служителите, които „умишлено нарушават“ правилата за социално дистанциране, ще получат две предупреждения, а при второто документирано нарушение може да се стигне до уволнение.

„Имахме няколко случая, в които служители умишлено нарушаваха ясните ни указания за социално дистанциране в локациите ни, което застрашава както самите нарушители, така и техните колеги“, посочва говорител на компанията. „Въвеждаме сериозни мерки, за да се погрижим за здравето и сигурността на нашите работници в обектите ни, които играят съществена роля за своите общности по време на криза“.

Не е ясно дали срещу всички служители в складовете са предприети дисциплинарни действия и как Amazon установява кой нарушава правилата. В публикация в блог от миналата седмица Дейв Кларк, който управлява ритейл операциите на Amazon, заяви, че компанията ще използва своите експерти в технологиите, за да открива областите, където може да подобри социалното дистанциране в складовете си, като ще разчита на вътрешните системи за наблюдение.

Трима служители от складовете на Amazon, които са пожелали да останат анонимни, твърдят, че лидерът им е казал, че ще бъде установявано кой точно нарушава правилата, включително чрез разглеждане на записи от камери. Работниците обаче изразяват притесненията си, че политиката може да е несправедлива, защото се прилага само за някои, но не и за ръководителите на място.

Един от служителите в Мичиган твърди, че е забелязал няколко мениджъри, които изглежда не спазват правилата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 4 години
Амазон трябва да бъде направена на парчета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още