IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще наеме 150 хил. сезонни работници за празниците в САЩ

Компанията се подготвя активно за сезона на пазаруването

08:48 | 19.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bess Adler/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bess Adler/Bloomberg

Amazon.com обяви, че планира да наеме 150 хил. сезонни работници в Съединените щати по време на празничния период. Новината беше съобщена, докато онлайн гигантът се подготвя за сезона на пазаруване, който се очаква да е свързан с голямо търсене и проблеми с доставките, предава Ройтерс.

Миналата година компанията обяви, че наема 100 хил. сезонни работници, след като вече беше увеличила броя на служителите си по време на пандемията.

Планът за Amazon се появи в момент на голям недостиг на работна ръка и по-големи активности от страна на синдикатите в Съединените щати, които накараха компаниите да увеличат заплатите, за да привлекат служители по време на критичния период на покупки в края на годината.

През септември Amazon увеличи началната заплата, която изплаща в САЩ, на над 18 долара на час.

Сезонните работници ще получат и бонус за присъединяване в размер на 3000 долара и допълнителни 3 долара на час в зависимост от смените. Аризона, Калифорния, Колорадо, Флорида, Джорджия и Илинойс са сред щатите, които ще имат най-голям брой сезонни работни места, допълва Amazon.

Междувременно веригата универсални магазини Macy’s обяви през септември, че ще наеме около 76 хил. души на пълно и непълно работно време в своите магазини за празниците. Target планира да наеме около 100 хил. работници.

През септември Amazon разкри, че е започнала да набира хора за 20 хил. сезонни позиции в Обединеното кралство за коледния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още