IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще наеме още 1800 души във Франция

Това е третият ѝ по големина европейски пазар

11:30 | 02.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският гигант в онлайн търговията Amazon обяви, че ще създаде 1800 постоянни позиции на договор във Франция тази година. Това е третият по големина европейски пазар на компанията след Великобритания и Германия, предава Ройтерс.

Увеличението ще направи общия брой постоянни служители на Amazon 9300 до края на 2019 г. и отразява ангажираността на групата с френския пазар, където е инвестирала над 2 млрд. евро (2,26 млрд. долара) от 2010 г., гласи изявлението.

Amazon се разширява постепенно във Франция, където има 20 локации, включително 6 логистични центъра.

Компанията е лидер в онлайн търговията в страната, с пазарен дял от 17,3%, но делът й на пазара на храни е само 2%, сочат данни на Kantar.

Американската група, която оперира и своята услуга за експресни доставки Amazon Prime в Париж от 2016 г. насам, не крие че има желанието да пусне услуга за доставка на хранителни стоки във Франция, като част от амбициите ѝ за експанзия в търговията с храни на дребно.

През април тя засили партньорството си с френския търговец на хранителни продукти Casino, като инсталира шкафове за взимане на поръчките и направи по-голямата част от продуктите си достъпни във Франция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още