IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще продава храни и напитки в Мексико

ази стъпка може да засили конкуренцията й с Wal Mart de Mexico за привличане на купувачи в развиващия се пазар на електронната търговия в страната

14:30 | 31.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon ще започне онлайн продажба на храни и напитки в Мексико, включително закуски, десерти и вина, съобщи днес компанията, цитирана от Ройтерс и БТА. Тази стъпка може да засили конкуренцията й с Wal Mart de Mexico за привличане на купувачи в развиващия се пазар на електронната търговия в страната. 

Онлайн пазаруването е част от общите продажби на дребно в Мексико, но нараства бързо, като поставя Amazon и конкурентите й в надпревара за увеличаване на инвестициите в логистика, технологии и предлагане на продукти.

Amazon определя храните и напитките като ключови за растежа, като се стреми да остави рутинните покупки на заден план и да наложи друг вид продажби. На компанията й предстои още работа, за да застане начело в сегмента.

Новите продукти, които се предлагат на мексиканския сайт, стартирал през 2016 г., са кафе, чай, ликьори, вина и бира, както и съставки за готвене, закуски и сладкиши с дълъг срок на годност.

В САЩ Amazon премина към онлайн продажби на храни и напитки, след като придоби Whole Foods Market за 13,7 милиарда долара миналата година. Компанията предлага доставка зa 2 часа и купувачите могат да си изберат продукти от магазините на Whole Foods Market.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още