IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon си търси експерт по блокчейн и дигитални валути

Нова обява за работа подсказва, че интернет гигантът има апетит към този бързо развиващ се сектор

11:35 | 24.07.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon иска да привлече експерт по дигитални валути и блокчейн към екипа си, който се занимава с разплащания. Това предполага, че компанията може да отправи по-сериозен поглед към криптовалути като биткойна, пише CNBC.

Според скорошна обява за работа екипът за разплащания на Amazon търси да наеме „опитен продуктов лидер, който да разработи стратегията на Amazon за дигитални валути и блокчейн и да създаде продуктова работна карта“.

„Ще се възползвате от опита ви в блокчейн, дигитални валути на централните банки и криптовалутите, за да развиете възможностите, които трябва да бъдат разгърнати, да управлявате цялостната визия и продуктовата стратегия...“, гласи текстът.

Amazon е потвърдила, че е публикувала такава обява за работа.

„Вдъхновени сме от иновациите, случващи се в сферата на криптовалутите, и проучваме как всичко това може да се впише в Amazon. Вярваме, че бъдещето ще бъде построено върху нови технологии, които позволяват модерни, бързи и евтини плащания, и се надявам да предложим възможно най-скоро това бъдеще на клиентите на Amazon”.

Звеното за изчислителни облаци на компанията – Amazon Web Services (AWS), предлага услуга, наречена управляван блокчейн. Но Amazon не приема плащания в криптовалути за своите продукти. През 2017 г. главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси (тогава главен изпълнителен директор на AWS) заяви, че компанията не е конкретно фокусирана върху блокчейн технологията, въпреки че призна, че я „следи внимателно“.

Дигиталните валути като биткойна станаха особено популярни в последните години, което доведе до по-голямото им институционално приемане. Технологични компании също се насочиха натам. Facebook подкрепи проект за цифрова валута, наречен Diem. През май Apple заяви, че иска да наеме водещ преговарящ за сключване на партньорства с играчи, занимаващи се с „алтернативни плащания“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 2 години
"Amazon си търси експерт по блокчейн и дигитални валутиНова обява за работа подсказва, че интернет гигантът има апетит към този бързо развиващ се сектор.*-Тук експерт, там експерт......- НЯМА ГООО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още