IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon стана най-голямата компания по пазарна капитализация

Предишният лидер Apple вече е доста по-назад в класирането

20:36 | 07.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант в онлайн пазаруването Amazon задмина Microsoft и се превърна в най-голямата компания по пазарна капитализация, съобщава CNBC.

Пазарната стойност на Amazon възлиза на около 790 млрд. долара в понеделник сутринта на Wall Street, докато тази на Microsoft е 785 млрд. долара.

Apple, която е част от тристранното състезание за топ позицията и само преди няколко месеца стана първата компания в света с пазарна капитализация от над 1 млрд. долара, сега е доста по-надолу със стойност от 694 млрд. долара. Основната причина е сривът на акциите ѝ от миналата седмица, причинен от новината за слабите продажби на iPhone.

Компанията майка на Google Alphabet задмина Apple с пазарна капитализация от около 740 млрд. долара.

Акциите на Amazon поскъпват с около 2,7%, търгувайки се за около 1618 долара. Цената на книжата на Microsoft са с около половин процент нагоре до около 102 долара на акция.

Microsoft обяви в понеделник, че ще работи заедно с Kroger, за да създадат конкуренти на безкешовите магазини на Amazon – Amazon Go.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още