IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon стъпва официално в Швеция

Компанията се възползва от факта, че все повече потребители пазаруват онлайн

16:58 | 04.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Най-големият онлайн търговец в света Amazon.com обяви, че планира да навлезе на шведския пазар. За целта компанията ще използва уебсайта Amazon.se, пише Bloomberg.

„Следващата стъпка е да въведем пълно предлагане на продукти на дребно в Швеция и именно това планираме да направим сега“, коментира Алекс Уутс от Amazon в изявление.

Насочването към най-голямата икономика в скандинавския регион се случва в момент, в който американският гигант в онлайн търговията печели от факта, че все повече потребители се опитват да избягват физическите магазини заради коронавирусната пандемия.

Миналата седмица компанията отчете рекордна печалба и прогнозира, че приходите ѝ за третото тримесечие ще достигнат сумата от 93 млрд. долара.

„Като се фокусираме върху нещата, на които смятаме, че клиентите ще отдадат най-голямо значение – ниските цени, голямото предлагане и бързите доставки, в дългосрочен план ще успеем да спечелим доверието на шведските клиенти“, допълва още Уутс.

От последния отчет на Amazon стана ясно, че приходите ѝ от продажби са скочили с 40% до 88,9 млрд, долара през второто тримесечие, именно благодарение на огромния бум на онлайн търговията по време на блокадите в редица страни по света. Мерките на правителствата станаха причина редица физически магазини да затворят врати, а поради това голяма част от пазаруването се случваше онлайн. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още